Mattias och Marcus varvar upp med ny rallybil

Team Mattias & Marcus – Sveriges Yngsta Rallyteam inför rallyvärlden 2011.

Vi kan inleda denna pressreleasen med att grabbarna skapar Sveriges Yngsta Rallyteam tilsammans med Rallygymnasiet, Nordenbergsskolan i Olofström.

Det här med Sveriges yngsta sätter vi stort värde på och det är någonting som är väldigt roligt att arbeta med. Satsningen är långsiktig och grabbarnas vision är att etablera sig i rallytoppen, säger Pelle – manager för teamet.

Idag har landets yngsta rallyteam med uppbackning av Adielssonmotorsport presenterat sin satsning för 2011. Det är göteborgaren Mattias Adielsson och småländske Marcus Sundh som gör en stor satsning inför rallyåret 2011. Bilen för 2011 är en nästan helt ny rallybil tidigare ägd av Jo Inge Bakken, Norge, en Ford Fiesta R2.

Den här bilen är en riktig racerbil och det som är lite extra med den här Fiestan mot vår andra Grupp N bil är först och främst att det handlar om ett klassbyte. Bilen är utvecklad med en sekventionell växellåda, stora AP- bromsar och 2vägs rieger dämpare är några av de goda ingredienserna förklarar teamchef Mats Adielsson med servicechef Peter Olofsson.

Fokus kommer i år att vara på Rally-SM och Topdriver. Teamet hoppas även på en internationell start. Siktet är inställt på att skynda långsamt och samla på sig erfarenhet. Några krav på placeringar har vi inte förklarar Mattias Adielsson som efter år 2010 känner sig nöjd med sin insats under året;

– Från att ha gått från B-förare till att körmässigt vinna en SM-tävling så känner jag mig nöjd. Säsongen har varit lite av en berg o dalbana, jag har gjort två stora förarmissar som har resulterat i rullnigar…I stridens hetta så kan detta hända när man tämjer på gränserna.

”Vi har kämpat och detta har gett oss positiva effekter. Jag är otroligt glad att vi kan köra en så potent bil som R2:an nästa år, men jag ställer inte GrN Fiestan i skuggorna för det. Den gamla bilen har gett mig ett sånt självförtroende som inte går att beskriva.

Vi tar vårt bilbyte som ett steg i utveckligen från vår sida och vi känner oss mogna för detta. Jag vill lära mig köra den nya bilen och detta tar vi med ro.

Jag känner att hela teamet har utvecklats något oerhört under året 2010 och alla är vi laddade inför nästkommande år.

Jag har mognat och till nästa år är ett av många mål att komma just i mål i samtliga tävlingar för att få med sig viktiga mil! Samtidigt så vill jag vara en bra och ärlig player mot alla våra tuffa konkkurenter, juryr och media som vi kommer att möta!”

Följ med mig & Marcus med hela vårt härliga team 2011.

-Vi kommer i Rally-SM tävla i bla. JSM och trimmat 2wd, den klassen är ett riktigt getingbo. Vi kommer inte få något gratis, så det är maximum attack från första metern, avslutar Adielsson.

Bilder hittar ni här

Film ifrån presskonferensen

Annonser

Ett svar to “Mattias och Marcus varvar upp med ny rallybil”

  1. Conny Andersson Says:

    LYCKA TILL.

    Önskar Conny A.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: