Rullning Anderslöv

Anderslövsrallyt 2010 är ett rally som vi sent kommer att glömma. Det var första gången som Mattias någonsin rullade med rallybil efter nästan 50 körda tävlingar. Det var en händelserik helg även innan rullningen på SS 3 då vi ledde klassen redan då med ca. 22 sek och satte den imponerande tiden: 4:22:9 på SS2.

På SS3 så skulle vi dessvärre bjuda publiken på en spektakulär rullning. Vi körde på en lång raksträcka och vi hade nästan topphastighet när Mattias började bromsa in bilen inför den enl. noterna skarpa vänstersvängen.

När vi kom in i vänstersvängen så tappade vi baken, överstyrde kraftigt, träffade en vall på innern med fronten och slet sönder hasplåt och framvagnen var skadad illa däran när vi sedan började rulla.

Vi är båda ok efter att Mattias fick ambulansfärd till Malmös sjukhus, pga smärta i nacken. Farten finns där men alla gör misstag och vi måste se framåt, aldrig är man fullärd! Tack till ALLA som hjälpte oss efter crashen.

Detta var en riktigt tråkig gruspremiär som vi såg fram emot, men nu vet vi mer om vart gränsen till ”over the limit” ligger. Vi jobbar mot ett mål om att få färdigt bilen till den 23:e April, vilket kommer att bli tufft..

Vi vill rekommendera alla som tävlar i rally att använda sig av HANS skydd för utan detta skyddet så hade varken jag eller Mattias klarat oss utan större nackskador.

Information om vad som blir nästa tävling/test? Kommer i god tid. Vi lovar!

Vi vill särskilt tacka Rolf Lideberg med videojournalisten.nu, som har filmat oss under detta rallyt. Vi hoppas på att Rolf fick med oss lite på de andra sträckorna och kan redigera ihop något fint av det, vilket vi vet att han grejar!!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: