Problemartat Numedalsrally i Norge

Nu är vi hemma igen efter en oförglömlig tid i Norge. Med sina is – och snörika specialsträckor så var detta rallyt ett äkta vinterally!

Olyckligtvis så körde vi bara 2 SS av detta rallyt för efter det så fick vi bryta med ett tekniskt problem. På sträcka nummer 2 så gick det inte bra, vi snurrade på sträckan, fastnade i en snövall och tappade en massa tid.

Med mycket tid förlorad så bet vi i det sura äpplet och körde vidare mot nästa tidskontroll som nu var service. Men på denna transporten då skulle det hända grejer dessvärre. Efter ca. 1 mil efter avslutad sträcka så small det till i vänster fram på bilen. Vi gled rakt över vägen, träffade en snövall och stod i motsatt riktning mot trafiken. Det här kändes minst sagt läskigt och vi var snabbt ute för att kolla vad som hade hänt.

Ingen skada skedd säger Mattias?? Allt i framvagnen var intakt, däremot så hade kulbulten hoppat ur sitt fäste på vänster framhjul. Detta resulterade till att hjulet pekade 90′ åt vänster. Vi försökte med egna händer att reparera detta provosoriskt men insåg att det inte skulle fungera. Här bröt vi och serviceteamet kom inom kort och hämtade oss.

Nu görs det en felsökning av bilen för att se vad som orsakade detta missöde. Kanske en spricka? Vem vet. Mycket kan hända i rally.

Numedalsrallyt har inte bara varit negativt eftersom vi har lärt oss mycket och samlat på oss ännu mer rutin. Nu har vi faktiskt gjort vår första utomlands- start!

Nu väntar våren med grussäsong och nästa rally efter test är ännu inte bestämt riktigt. Detta beror på vägarna och vem vet hur länge snön kommer att ligga kvar?

TACK FÖR ALL SUPPORT under Vintersäsongen! Häng med oss i Vår och Sommar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: